Podno grijanje

Električno podno grijanje

Električno podno grijanje jedan je od najučinkovitijih načina grijanja. Iznimno se jednostavno postavlja i regulira. Izvodi se grijaćim mrežama ili folijama gdje se postavljaju električni grijaći kabeli koji toplinu poda i keramike emitiraju u prostoriju.

Pročitajte nekoliko korisnih savjeta i informacija koje smo pripremili za vas;

Savjeti i članci

Sve što je dobro znati kada se odlučujete za podno grijanje

Prednosti i mane podnog grijanja

Glavne prednosti su; mala visina ugradnje, brzo vrijeme odziva, niski troškovi nabave, bez troškova održavanja, upotreba uz gotovo sve podne obloge… Jednostavna regulacija sobnim termostatom…

Električno podno grijanje – kako funkcionira i koju snagu odabrati

Kako funkcionira i koju snagu odabrati?

Sustav radi bez centralnog generatora topline ili druge distribucijske jedinice. Toplinska energija stvara se u grijaćim mrežama ili grijaćim folijama točno tamo gdje je potrebna: izravno u prostoru ispod podne obloge ili estriha.

termostat-za-podno-grijanje--jednostavna-regulacija

Termostat za podno grijanje – jednostavna regulacija

Regulacija sa sobnim termostatom. Termostati omogućuju jednostavno namještanje temperature poda i prostorije. Njima možete upravljati i daljinski putem mobitela… Razlikujemo različite vrste termostata ovisno o izboru i potrebama koje imamo. Regulacija temperature sa sobnim termostatom vrlo je jednostavna.

elektricno-podno-grijanje--montaza-i-polaganje

Montaža i polaganje

Montaža i polaganje – grijaće mreže jednostavno je i brzo. Upravo je to jedna od najvećih prednosti ovog sustava grijanja. Jer dovoljno je samo razvući grijaće mreže i priključiti ih na električnu mrežu. Pročitajte nekoliko savjeta, uputa i važnih stvari na koje trebate obratiti pažnju pri postavljanju.

elektricno-podno-grijanje--ispod-laminata-parketa-vinila

Električno podno grijanje ispod laminata, parketa, vinila?

Koja je podna obloga prikladna? Najprikladnija je keramika, ali se može postaviti ispod praktički svih vrsta podova, primjerice laminata, vinila, pluta, PVC-a itd. Pri postavljanju ispod parketa treba biti oprezan.

Cijena i troškovi

Kakve su cijene i troškovi? Kako izračunati trošak potrošnje električne energije? Kada se isplati a kada ne? Kada je električno podno grijanje najbolji izbor? Ovaj sistem stoji od 20 do 50 eura po četvornom metru. Cijene cjelokupnog sustava padaju što je površina polaganja veća. Točnija procjena ovisi o kvadraturi i izboru podnog grijanja.

renovacija-kupaonice-i-podno-grijanje

Renovacija kupaonice i podno grijanje

Danas je podno grijanje gotovo neophodno pri renoviranju kupaonice. U vaš dom unosi toplinu i ugodan osjećaj toplog poda. U novogradnjama se uglavnom odlučuju za podno grijanje kako u kupaonici tako i cijelom površinom stana. U novogradnjama, gdje visina i vrsta poda nisu ograničeni, prikladno je klasično vodeno centralno grijanje. Inače se odlučujemo za električno.

Odaberite svoj komplet za podno grijanje

Brza narudžba u našoj online trgovini! Odaberite svoj komplet, grijaću mrežu i termostat!!

električno podno grijanje grijače mreže termostat za podno grijanje grijači film za infracrveno podno grijanje

Zanimljivi linkovi za podno grijanje

0
elektricno-podno-grijanje--montaza-i-polaganje