Električno podno grijanje – kako funkcionira i koju snagu odabrati?

Električno podno grijanje – kako funkcionira i koju snagu odabrati

Električno podno grijanje – kako funkcionira i koju snagu odabrati

Sustav električnog podnog grijanja radi bez centralnog generatora topline ili druge distribucijske jedinice. Toplinska energija stvara se u grijaćim mrežama ili grijaćim folijama točno tamo gdje je potrebna: izravno u prostoru ispod podne obloge ili estriha.

To omogućuju grijači koji se zagrijavaju pod naponom. Grijaće mreže sastoje se od tankih žica koje proizvođači lijepe u male petlje na fleksibilnu tkaninu. U grijaćim folijama, s druge strane, kao vodiči za grijanje upotrebljavaju se tanke grijaće trake. Leže u foliji, koja se može razmotati u sobi kao grijaća prostirka. Dok su grijaće mreže posebno prikladne za podove od kamena i pločica, grijaće folije upotrebljavaju se izravno ispod laminata, vinila ili parketa – u plivajućim podovima.

Toplinska snaga električnog podnog grijanja

Uobičajeno električno podno grijanje radi i postiže snagu od 100 do 160 vata po kvadratnom metru (W/m²). Pojedinačne značajke ovise o modelu i mogu se pronaći u dokumentaciji proizvoda. Potrebna količina topline ovisi o veličini prostorije, upotrebi grijanja i energetskoj klasifikaciji vaše kuće. U većini slučajeva najkorisniji su sustavi od 150 w/m2 koji su prikladni i za keramiku, kamen i druge podne obloge.

Ponuda grijaćih mreža, setova i termostata

podno-grijanje-grijace-mreze

kompleti

Sve što vam je potrebno za električno podno grijanje. Komplet set u odabranoj dimenziji s uključenim termostatom i podnim senzorom

grijace-mreze-za-podno-grijanje grijaća mrežica

Grijaće mreže

Trebate samo grijaću mrežu bez termostata? Dostupne su dimenzije od 0,5 m do 15 m. Također možete kombinirati nekoliko mreža.

Diditalni termostat za električno podno grijanje

termostati

Odaberite termostat za podno grijanje – analogni, digitalni ili WiFi za daljinsko upravljanje. Različite mogućnosti.

električno podno grijanje grijače mreže termostat za podno grijanje grijači film za infracrveno podno grijanje

Zanimljivi linkovi - podno grijanje

0
elektricno-podno-grijanje--ispod-laminata-parketa-vinilatermostat-podno-grijanje-02